Де знаходиться гетсиманський сад?

Вище долини Кедрон в Ізраїлі перебуває Олійна гора. Під нею розкинувся Гетсиманський сад, в якому молився Ісус в останню ніч перед тим, як його розіп`яли.

опис місцевості

Площа саду всього 12 соток, і він близький до Церкви Всіх Націй. Його захищає велика стіна з каменю. В саду ростуть оливкові дерева з міцними, нерівними і величезними стовбурами. Під час екскурсій туристам обов`язково розкажуть історію про те, що біля цих зелених велетнів молився Ісус перед тим, як його заарештували і розіп`яли на хресті.

Гетсиманський сад

Серед дерев, що ростуть є довгожителі, їх нарахували 8 штук. Після вивчення результатів радіовуглецевого аналізу учені з`ясували, що вік олив становить приблизно 900 років. Є і ще одна цікава висновок: у дерев подібний геном, що свідчить про загальний батьку. Є ймовірність, що їх загальний предок виростав під час молитви Ісуса Христа. Існують письмові відомості про стародавніх оливкових деревах вже в п`ятнадцятому столітті. Гетсиманський сад знаходиться на території Ізраїлю.

Трохи історії

У сімдесятому році нашої ери римськими солдатами був розграбований і зруйнований Єрусалим. Ними ж були знищені всі сади в окрузі. Оливкові дерева мають високу життєстійкість. Якщо зрубати стовп, то корінь обов`язково дасть пагони. А коріння ростуть в наші дні олив достовірно старше самих дерев.

Слово Гефсиманія в перекладі означає прес, за допомогою якого віджимають масло. У цих місцях виробляли тільки масло з оливок. Раніше Гетсиманський сад був набагато більше нинішнього, було огорожу. Стіна з каменю з`явилася навколо нього тільки лише в XIX столітті. Над входом є назва саду на латинській мові.

Гетсиманський сад знаходиться на території Назарету

З XVII століття сад належить францисканці. Вони ж мають і Гефсиманським гротом. У цьому місці, за переказом, послідовники Спасителя спали, поки він молився в оливковій саду. Францисканці - орден католиків, яким папа Климент VI доручив оберігати все священні місця християн на території Палестини. Гетсиманський сад знаходиться на території Назарета на півночі Ізраїлю.

Ісус Христос

Не можна з упевненістю говорити, що Ісус молився саме в цьому саду. В писанні є лише вказівка на загальне місце - Гефсиманії. Ця назва носила вся долина, розташована у Оливної гори. Можливо, що події більш ніж двотисячолітньої давності відбувалися і в іншому місці, наприклад:

  • Близько Гефсиманського грота, який можна знайти, якщо пройти від саду метрів 100 на північ. Поруч з ним стоїть печерна церква Успіння Богородиці.
  • Близько базиліки Боріння. У цьому місці біля вівтаря стоїть вершина скелі. На ній, якщо вірити переказам, звертався до Бога Ісус.

Незалежно від перебування істинного місця молитви Христа, оливи з саду - предки дерев, які бачили Сина Божого з послідовниками. Після закінчення Тайної Вечері вони проїхали на це місце. Під час неї послідовники дізналися, як будуть розвиватися події в найближчим часом:

  • Зрада одного з учнів.
  • Зречення іншого.
  • Завершення земного життя Христа.Гетсиманський сад знаходиться

Думки про почуте не змогли позбавити сну учнів, так як вони дуже втомилися. В очікуванні мук на хресті людське тіло Ісуса тремтіло. Він відійшов від сплячих і став молитися. Гетсиманський сад - це останнє місце, яке відвідав святий. Після молитви, Ісус Христос пішов до учнів. Незабаром його заарештували, допитували, засудили до розп`яття, повели на Голгофу і стратили.

У священному писанні можна побачити слова молитви Спасителя в саду. Вона отримала назву «Моління про Чашу», тому що в ній є така фраза: «Та мине мене чаша сія». А великий камінь, що служив для молитви Христа, можна знайти біля вівтаря Церкви Всіх Націй.

церкви


У XII столітті була зведена церква Успіння Пресвятої Богородиці. Вона була споруджена не на порожньому місці, а там, де в IV столітті імператриця Олена наказала створити перший храм. Під його стінами збереглися гробниці батька і матері Богородиці. Гетсиманський сад знаходиться в Єрусалимі, тому тут зосереджено багато храмів і церков особливої значущості.

А в пониззі храму знаходиться печера, яка закрита плитою з мармуру. У ній можна знайти гробницю Діви Марії. Вона поміщена туди послідовниками Ісуса Христа. Цю гробницю вирішено було роздрукувати на VI Вселенському Соборі. У печері виявили частини похоронних убрань.

Гетсиманський сад знаходиться на території

Ця церква належить до греко-православної. У ній представлені громади російських, коптійцев, сирійців і вірменів. Під храмом можна побачити труну Божої Матері. Його ложе використовують при службах. У нього постійно горять до двох десятків лампад з дорогоцінних металів. А саме приміщення оброблено мармуром білого кольору. Труну цей в пошані не тільки у християн, а й у магометан.

Юда в саду

У V столітті в тому місці, де по священного писання Юда вчинив зраду, споруджена базиліка. А вже в XX столітті була побудована Церква Всіх Націй. Вона отримала таку назву завдяки дванадцяти громадам католиків, які пожертвували кошти на будівельні роботи.

Храм прикрашений сюжетами Страстей Христових. На них можна дізнатися моління Христа, зрада Іуди і арешт. Біля вівтаря лежить терновий вінець, який обвиває камінь, що служив місцем молитви Спасителя. Вітражне скло синього кольору створюють атмосферу, що нагадує ніч Ісуса перед стратою.

де Гетсиманський сад

Вихід з печери біля основи Оливної гори має з`єднання з печерою для молитви, в якій Спаситель звертався до Творця в свою останню земну ніч перед розп`яттям. У цьому ж місці, в печерному храмі, є 3 гробниці: матері Діви Марії - Анни, її батька - Іоакима, а також її Обручника - Йосипа. Його останки були пізніше доставлені в цю гробницю з Назарета. Храм в печері має вихід прямо на Церква Всіх Націй. Будучи в Ізраїлі, обов`язково відвідайте ці місця. Гетсиманський сад знаходиться на території Назарета, повз нього пройти не можна.

священний вівтар

У головного вівтаря в наші дні лежить камінь, на якому Ісус Христос читав молитву. Вище нього варто православний монастир, а в околицях Єрусалиму побудований храм на честь Марії Магдалини.

У наші дні Гетсиманський сад облаштований і облагороджений. Рівні і красиві доріжки прикрашені невеликими камінням. Всі туристи прагнуть закарбувати унікальні дерева. Незважаючи на натовпи приїжджих, власники саду збирають оливки з дерев. Відвідати ці місця варто не тільки глибоко віруючим людям.

Гетсиманський сад

Тепер ви знаєте, де Гетсиманський сад розташований. Пам`ятні місця, що зберігають в собі таємницю подій, що відбувалися тисячоліття тому, змушують задуматися про вічне.

Внимание, только СЕГОДНЯ!

ІНШЕ

Єрусалим: дотик до святинь фото

Єрусалим: дотик до святинь

Єрусалим, Єрусалим, Аль-Кудс ... Представники трьох найбільших світових релігій називають цей дивовижний місто…

Як виглядає бог-творець фото

Як виглядає бог-творець

З давнини люди вірять в різних богів. Ще з часів Стародавнього Вавилона і Єгипту людство зазнавало потреба в духовному,…

» » » Де знаходиться гетсиманський сад?