Притчі ісуса христа з тлумаченням

Всі Євангельські притчі дивно короткі. Немає такого письменника або філософа, який залишив би після себе настільки мізерне спадщину. Однак слова, сказані Ісусом Христом і передані в Євангеліях, ми перечитуємо все життя по багато разів. Вони не втрачають актуальності і залишаються актуальними вже більше двох тисяч років. За цей час були написані цілі томи досліджень і тлумачень.притчі Ісуса Христа

Прості історії, що відкривають шлях до порятунку

Може бути, притчі Ісуса Христа настільки витіюваті, що не кожен, хто їх прочитає, здатний зрозуміти сенс сказаного Господом? Зовсім ні. Вони гранично прості і логічні, а притчі Ісуса Христа для дітей так і зовсім переписані різними літераторами такою мовою, що на їх тлі народні казки для самих маленьких виглядають куди більш таємничими. Ісус Христос був першим, хто став звертатися до людей, не ділячи їх за віросповіданням, національністю або суспільним статусом. Притчі Господа Ісуса Христа простими словами відкривають людям, в чому полягає сенс життя. Христос своїми притчами показав нам найкоротший шлях до порятунку душі. А порятунок душі - це світ, спокій, щастя, благополуччя і гармонія. Він же показав і те, що цей шлях зовсім легкий, але, принесений в жертву всьому людству, він гарантував, що Сам Господь бере на себе турботу про порятунок кожного, який звернув до Нього своє серце.

Всі мови Спасителя пройняті любов`ю до кожного

Притчі Ісуса Христа охоплюють всі сторони життя людини. Їх можна досліджувати в самих різних ракурсах, наприклад розглядаючи, як відносини між Богом і людиною або між людиною і іншими людьми. Кожну з них можна проектувати на окремі життєві ситуації, а можна розглядати як весь життєвий шлях людини. Для порівняння можна взяти притчі Ісуса Христа і притчі, написані іменитими письменниками. Один знаменитий російський літератор, який залишив після себе прекрасні романи, в яких зберіг для нас подробиці війни 1812 року, а також розкрив традиції, звичаї, звичаї і побут наших предків, які жили в 19 столітті, в якийсь момент свого життя звернувся до жанру повчальних притч. Читаючи притчі Ісуса Христа і цього літератора, мимоволі звертаєш увагу на те, що в історіях Христа немає ні тіні досади на нерозумних людей.притчі Ісуса Христа

Християнські мислителі, які брали на себе сміливість трактувати короткі притчі Ісуса Христа, одностайно сходяться на думці, що Господь любить кожного з нас і розуміє до найпотаємніших куточків душі, що Він існує тільки для того, щоб врятувати і дати щастя кожному зі своїх творінь, то тобто нам з вами, якими б різними ми не були і які б спокуси не перейматися наші душі.

Тлумачення історії про овечку, що відбилася від стада

Загублена животина в притчі Ісуса Христа про відбилася від стада вівці показує, наскільки важливий для Господа кожна людина. По крайней мере, багато богословів вважають, що в цій притчі йдеться про праведників над одним грішником. На їхню думку, Господь радіє кожному грішникові, розкаявся в своїх гріхах і що приєдналися до сонму праведників. Однак Феофілакт Болгарський бачить в цій історії ще один сенс. Загублена вівця - це люди, а стадо - це всі інші розумні створіння. Іншими словами, він вважає, що Господь з усіх живих істот на землі і у всесвіті вважає тільки людини, що заблукала овечкою. Повернення людей під Свій дах Він вважає найбільшою радістю для Себе.

Ще один богослов, архієпископ Аверкій (Таушев), під стадом увазі сонми ангелів, а під заблудшей вівцею - грішної людини.притчі Ісуса Христа

Притча говорить про те, що Бог допускає можливість того, що людина, подібно овечки, рано чи пізно, з тієї чи іншої причини, відіб`є від стада. Однак Він не кине його, а докладе всіх зусиль, щоб повернути назад. Слова Христа, передані Його учнями, про радість Господаря від повернення заблукала вівці - це не радість від заповнення втраченого майна. Це зовсім інше.

Історія про загубилася вівці, спроектована на відносини в сім`ї між батьком і його дитиною

Уявіть себе на місці цього Господаря. Овечка - це ваш маленький дитина, що відправився досліджувати сусідній двір. Таку паралель провести надзвичайно важко - адже ви не маєте можливості, як Господар з притчі, тобто Бог, бачити, як малюк безстрашно проходить повз пісочниці з розкиданим сміттям або повз великий собаки, і вчасно відводити від нього серйозні небезпеки. Ви не можете прочитати в душі дитини, як він в якийсь момент згадав про вас і як гаряче захотів опинитися поряд з вами, як відчув величезну любов до вас і тугу, як він злякався життя без вас, і як він прийняв рішення повернутися. Господь все це бачив і прийняв своє чадо з розпростертими обіймами. При цьому притча не говорить, скільки разів людина може так йти і повертатися. Це означає, що Бог не обмежує нас. Ми самі приймаємо рішення - йти разом зі стадом або відхилитися від нього. Він завжди буде радіти нашого повернення і не стане карати. Як жити з цієї притчі, запитаєте ви? Адже ми - вівці, які час від часу роблять помилки, каються в них, а потім отримують від Господа благодать. Ця притча так само багатовимірна, як і всі притчі про Ісуса Христа. Якщо ваша овечка відбилася від стада, тобто ваш дитина пішла небезпечним шляхом, зверніться до Господа, щоб Він захистив його і врятував від загибелі. Думайте і моліться про рідну людину постійно, і тоді ви, а також і заблукав дитина, відчуєте ту ж радість, про яку йдеться в притчі.

Всі ми - блудні сини

Цю ж тему зачіпає і притча Ісуса Христа про блудного сина. Однак ці дві історії не можна вважати повністю аналогічними, бо Святе Письмо не містить жодного зайвого або випадкового слова. Історія про молодшого сина, який пішов з дому і Розточчя батьківську спадщину, про його старшого брата, що залишився в будинку і всі ці роки сумлінної праці на нивах батька, а також про те, як той зустрів повернулося з поневірянь своє вкрай зубожіле блудне дитя - це також притча про Ісуса Христа. Короткі історії, розказані Спасителем Своїм учням, завжди мають на увазі участь в них Господа. В історії про блудного сина батько - це прообраз Господа, а його сини - ми, люди.притчі Ісуса Христа

Господь закликає нас вчитися прощати

Ця притча вчить нас прощати без задньої думки, приймати каяття без повчальних навіювань, без розмірковувань і моралізаторства. Господь намагається вселити нам, щоб ми не боялися, що розкаявся близька людина, отримавши відпущення, знову пуститься в усі тяжкі. Це не повинно нас турбувати. Уміння прощати не менш важливо, ніж уміння вибачатися. Ні для кого не секрет, що в тому, що син кидає сім`ю і розтрачує батьківське майно на задоволення власних примх, є вина і батька. У звичайного людського життя таке буває досить часто. Усередині сім`ї ми протягом усього спільного існування час від часу пригадуємо один одному колишні образи. Це формує неприязні стосунки, з яких хочеться вирватися, і ми час від часу кидаємо сім`ю і починаємо жити тільки своїми особистими інтересами, переконуючи себе, що настраждалися досить - можна і для себе пожити. Наслідок цього - душевне спустошення.

Одна і та ж ситуація, лише злегка змінившись, повторюється знову і знову. У різних народів навіть склалися прислів`я: «Чорного кобеля НЕ відмиєш дочиста», «Скільки вовка не годуй, а він все одно в ліс дивиться», що говорить про безглуздість вибачення. Ці прислів`я, хоч і є народною мудрістю, що нараховує багато сотень років, все-таки пройняті ворожістю і презирством до людини. У них відчувається упереджене ставлення до согрешившему, піднесення власної особистості над особистістю людини, якого назвали чорним псом або вовком. У жодній з Своїх притч Господь не виглядає котрі зневажають людей.притчі Ісуса Христа

Ображений так само створена за образом і подобою Божою, як і той, хто його образив

Людина створена за образом і подобою Божою. Як легко співвіднести цю істину з самим собою і наскільки важко сприйняти Образ Бога в людині, причинити неприємності! Ісус Христос, розмовляючи з учнями, не ставив Себе вище їх, бо краще, ніж хто б то не було, розумів, що всі люди разом і кожна людина зокрема - Образ і Подоба Самого Творця. Заради порятунку кожного з нас Він приніс Себе на жертовний вівтар, виконавши волю Отця. Обов`язок кожного християнина - зробити своє жертвоприношення в ім`я Господа. Чи в змозі хоч один з нас зробити подібний вчинок заради порятунку людства?

Піст і молитва - ось що вимагається від кожного християнина, щоб не довелося людству платити кров`ю за свої гріхи

Читаючи Євангеліє і тлумачення до нього, написані чудовими і святими людьми, ми розуміємо, як мало потрібно від нас, щоби не потрясали трагедії з людськими жертвами. Ми повинні лише намагатися любити, прощати і виправдовувати один одного, завжди пам`ятати про Бога і не втрачати зв`язку з ним. Щоб цей зв`язок зберігалася, потрібно приносити жертви постами і кожну свою дію супроводжувати молитвою - і більше нічого. Це сказав Ісус.притчі Ісуса Христа

Знамениті богослови-тлумачі Священного Писання

Майже всі притчі Ісуса Христа з тлумаченням вітчизняних і зарубіжних священиків і теологів є в такій книзі, як «Сказав Господь ...». Святі отці церкви з давніх часів надавали великого значення тлумачення слів Спасителя, збережених в Євангелії. У ній наведено практично всі притчі Ісуса Христа з тлумаченням таких шанованих християнським світом богословів, як Мейстер Екхарт, святий Іоанн Златоуст, блаженний Феофілакт Болгарський, Архієпископ Олександрійський Афанасій, святитель Лука Войно-Ясенецький, Григорій Великий Дивослово, священномученик Григорій Шліссельбурзький, святий Василій Кинешемский, архієпископ Тавромінскій Феофан Керамевса, архімандрит Іоанн (Крестьянкин), архімандрит Кирило (Павлов), святий Філарет (Дроздов) Московський і Коломенський, архієпископ Аверкій (Таушев), святий праведник Іоанн Кронштадтський, протоієрей Всеволод Шпиллер, протоієрей Олександр Шаргунов, святий Кирило Олександрійський, святий Феофан Затворник, преподобний Іоанн Дамаскін, протоієрей Віктор Потапов, блаженний Ієронім, єпископ Мефодій (Кульман), митрополит Антоній Сурожский , протоієрей Димитрій Смирнов, монах Євтимій Зігабен, а також тлумачі Біблії Гладков Б.І. і Лопухін А.П.притчі Ісуса Христа

У кожної з історій, розказаних Христом, присутній Він Сам і кожен з нас

Вважається, що в Євангеліях міститься не набагато більше тридцяти притч:

- про сіяча;

- про злих виноградарів;

- про гірчичне зерно;

- про десять дів;

- про загублену вівцю;

- про блудного сина;

- про шлюбний бенкет;

- про закваску;

- про доброго сіяча і кукіль;

- про неплодной смоковниці;

- про робітників у винограднику;

- про втрачену драхму;


- про таланти;

- про скарб, прихованому в поле;

- про немилосердного боржника;

- про покинутому невід;

- про купця, що шукає хорошого перлів;

- про двох синів;

- про розсудливого раба;

- про фарисея і митаря;

- про десяти мінах;

- про багача і Лазаря;

- про працівника, який прийшов з поля;

- про неправедне судії;

- про невірне домоправителя;

- про смоковниці і деревах;

- про насіння, плекалися з землі непримітним чином;

- про людину, просячому опівночі хліба у свого друга;

- про нерозумного багатшими;

- про двох братів;

- про зцілення душі і тіла;

- про лілеї та ін.

Вочеловечившегося Господа біси впізнавали відразу

У період Свого вочеловечения Господь ходив по ізраїльській землі, зцілював хворих і розповідав людям, як їм слід чинити, щоб успадкувати життя вічне і удостоїтися Царства Небесного. Спілкуючись з людьми різного виховання, освіти і віри, для того щоб всі вони правильно зрозуміли Його, Він використовував прості приклади зі звичайної, добре відомої їм повсякденному житті. Учні записували Його слова. Залишаючись з ними наодинці, Господь роз`яснював, що мав на увазі. Таким чином, історії, які розповідав Ісус з Назарета, і є таємні притчі Живого Ісуса Христа. Адже дізнатися в проповіднику, яких тоді було безліч, втілення Самого Бога, простій людині немислимо. Все, що людина здатна сприйняти, вже колись було. Все нове - це, як відомо, добре забуте старе. А Господь ще ніколи не був людям. Зате його відразу впізнавали слуги сатани. В Євангелії від Марка є місце, де людина, одержимий бісом, дізнався в Ньому Бога і закричав про це всім. Господь вигнав цього біса з людини, а самій людині заборонив говорити про Себе і про те, що трапилося зцілення.притчі Ісуса Христа

Сенс і підтвердження фрази: «Немає нічого таємного, що не стало б явним»

Феофілакт Болгарський це пояснює так. Ніколи і нікого не слід повідомляти про зроблене добрій справі. Вчинене таємно від людей, воно відкрито Богу. Чи не оголошено добрий вчинок вважається присвяченим Богу, тому Господь зглянеться на нього Своє милосердя. Добрий вчинок, який став відомим людям, отримує нагороду від них, тому вважається вчиненим не для Бога, а для людей. «Немає нічого таємного, що не стало б явним», - говорить Ісус. Це підтверджується тим, що Сам Господь - Таємниця з Тайн, став дійсністю для людей, втілившись у Сині.

істинне милосердя

Одна людина йшов з Єрусалиму до Єрихону, і по дорозі на нього напали розбійники. Вони пограбували, побили його і кинули напризволяще. Священик і левіт, колишні одного віросповідання і національності з ним, пройшли повз, не надавши допомоги, а якийсь самаритянин, який опинився в цій місцевості проїздом, підібрав бідолаху і відвіз в найближчий готель. Там він попросив подбати про потерпілого, залишив гроші і сказав, що на зворотному шляху зайде знову і, якщо господар витратить більше залишених грошей, то він і ці витрати оплатить. Ця притча Ісуса Христа про милосердя каже, що людина, милосердний в ім`я Бога, не розрізняє людей за категоріями. Він проявляє його завжди, коли потрібна допомога.притчі Ісуса Христа

Чому Господь не відчинив, коли настане День Страшного Суду?

Все наше життя - підготовка до Божого Суду, коли Він стягне з кожного за його вчинками. Учні запитували Його, коли здійсниться цей Суд. Притча Ісуса Христа про Страшний Суд не дає відповіді на це питання. Якби ми знали, що кінець часів настане не за нашого життя, то і не стали б до нього готуватися, ймовірно, пустилися б в усі тяжкі, адже все одно за життя нам його не бачити. Таким чином ми нашкодили б і своїм нащадкам, так як не змогли б своїм прикладом навчити їх християнського життя. А якби дізналися, що він настане в найближчі роки, при нашому житті, то також багато нашкодили б собі, бо вирішили б, що вже все одно нічого не змінити. Господь відкриває фатального року, Він говорить у притчі про званих і вибраних, а також в притчі про десять дів, що ми повинні завжди перебувати в очікуванні пришестя Судді, бо коли Він прийде, горе буде тим, хто не готувався до цього Дня.

Книга Книг - Вічна Мудрість

Господь приніс людям Добру Новину про прийдешнє щастя для всіх тих, що повірили в Нього і йдуть Його шляхом. Щоб удостоїтися честі стати учасником весільного бенкету, тобто увійти в Царство Небесне, ми повинні постійно пам`ятати і шанувати заповіт Спасителя «Любіть один одного». З цієї причини вже дві тисячі років переказують притчі Ісуса Христа для дітей і онуків відповідальні і люблячі їх мами і тата, а також бабусі й дідусі. І дай Бог, щоб ця традиція ніколи не припинилася.притчі Ісуса Христа

Прості євангельські притчі при кожному читанні відкривають нам свої нові грані. Будучи зафіксованими в Святому Письмі, вони всі мають відношення до життя кожної конкретної людини в різних іпостасях. Кожна притча вимагає регулярного переосмислення і проектування на життєві обставини. Не випадково мудрі люди кажуть, що для того, щоб життя склалося благополучно, досить вивчити, осмислити і освоїти тільки одну книгу - Біблію.

Внимание, только СЕГОДНЯ!

ІНШЕ

Короткі притчі для дітей фото

Короткі притчі для дітей

Притча - короткий повчальний розповідь на моральну тему. Цей жанр народної творчості відомий з давніх часів, і завжди…

Весільні притчі фото

Весільні притчі

Притчі - невеликі повчальні розповіді, що містять в собі мудрість століть. На сході притчі завжди були обов`язковою…

Стрітення господнє 2016 фото

Стрітення господнє 2016

Свято Стрітення Христа відноситься до неперехідних двунадесятих днях. Він встановлений в пам`ять про ту дату, коли…

Як виглядає бог-творець фото

Як виглядає бог-творець

З давнини люди вірять в різних богів. Ще з часів Стародавнього Вавилона і Єгипту людство зазнавало потреба в духовному,…

33 Року - вік христа фото

33 Року - вік христа

Люди, на жаль, слабкі вірою, але охоче вдаються до забобонам. Наприклад, сорокаріччя багато хто не відзначають з…

» » » Притчі ісуса христа з тлумаченням