Молитви перед початком будь-якої справи. Молитви на всі випадки життя

Віруючі люди вважають, що неможливо робити щось зовсім вже самостійно. Тобто людина завжди діє з волі Господа. Його зусилля спрямовуються згори. Тому рекомендують мудреці молитви перед початком будь-якої справи читати. Це спосіб і налаштуватися на роботи, і рада випросити у Господа. А як це робити? Якщо не знаєте, то давайте розберемося.

цілепокладання

Знаєте, нині все новомодними словами та ідеями користуються. І ми спробуємо. У молитви перед початком будь-якої справи мета повинна бути ясна. молитви перед початком будь-якої справиЩоб людина не просто слова вимовляв, «як все», а розумів, до кого і для чого звертається. Погодьтеся, осмислені дії завжди корисніше, ніж просте попугайство. Тим більше що молитви перед початком будь-якої справи бувають різними. До речі, текстів безліч і в друкованих джерелах є, і в мережі. Часом навіть не розбереш, що саме говорити. Але це жарт. Насправді слова не так вже сильно впливають на справу, про який ми говоримо. Сильні молитви душею вимовляються, а не з мови зісковзують. Ось і виходить, що слова повинні в серці народитися, а не з паперу читатися. А щоб вони народилися, потрібно віру мати. Розумієте тепер, в чому мета? Це такий спосіб зміцнити зв`язок з Господом, упевнитися, що Він поруч, допоможе в разі необхідності або підкаже. Так говорили Святі. І у нас немає приводу заперечувати таку мету молитви перед початком будь-якої справи. Звичайно, якщо віра в душі є. А без неї про молитву швидко забувають.

Що говорити потрібно?

Зрозуміло, що звертаються віруючі до Господа. Просять у нього благословення в тій справі, що збираються почати. Наприклад, ось так би мовити можна: «Царю небесний, душі утешитель істинний! Ти всюди знаходишся і все бачиш. Прийди і вселися в душі рабів Твоїх. Від скверни всякої очисти і спаси нас, Господи! Починаю справу я на славу Твою. Благослови мене на праці. ранкові молитвиДопоможи грішникові закінчити успішно розпочате. Господи! Ти говорив, що не можуть люди без тебе нічого творити. Вірую всім серцем Тебе. Надіюсь, Господи, на допомогу в справі своєму, у Твою славу скоюване. Амінь! »Існують і інші тексти. Їх можна знайти в молитовнику. Тільки врахуйте, що сенс зовсім не в правильному повторенні слів. Вони відгук повинні в душі викликати. Адже в кожному серці частинка Бога живе. Звідти говорить з нами Його устами.

коротка молитва

Далеко не кожна людина стане заучувати тексти, написані незрозумілою нині мовою. Що ж робити? Відмовитися від спілкування з Господом? Ні звичайно. Ви ж пам`ятаєте, що сильні молитви душа говорить, а уста лише вторять їй. Ось, наприклад, такі слова ніхто не забуде: «Господи, на все воля Твоя!» Начебто просто. Однак саме з цієї молитви рекомендується будь-яку свою справу починати. І не багато слів, а як вони цінні. Самі подумайте. По-перше, ця фраза стверджує істинність віри. Тобто прямо говорить про те, що ви сподіваєтеся на Всевишнього. По-друге, вона показує смиренність людини. Будь-яке рішення він приймає, не нарікаючи, що не скаржачись, що не критикуючи. Дуже багато про цей аспект віри забувають. А він важливий. Людина, як то кажуть, передбачає, а Господь має в своєму розпорядженні. Ця приказка народилася з щирості ставлення до великої силі Всевишнього. Вона ж закладена в наведену коротку молитву. До речі, критики наводять такий аргумент. Вони кажуть, мовляв, віруючі всю відповідальність перекладаю на Господа. Це не вірно.

сильні молитви

ранкові молитви

Якщо будь-яка справа людина починає з ім`ям Господа, то й день можна також освятити. Ранкові молитви прийнято вимовляти перед іконами, які в будинку є. Як встали, так і проговорите одну або дві. На це багато часу не потрібно. Однак така традиція дуже добре впливає на стан людини. Ви помічали, що віруючі відрізняються від інших людей спокоєм і впевненістю? Це цілком природно. Адже поруч з ними постійно знаходиться той, хто може абсолютно все! Нехай фізично це складно довести. Але людям, щиро вірить в Господа, цього і не потрібно. Вони душею відчувають присутність і підтримку Всевишнього. Починаючи свій день з молитви, людина орієнтує свої думки в оптимістичному ключі. Ідуть невдоволення або злість. В душі запановує впевненість.

Тексти ранкових молитов

Скажемо відразу, що правило про словах з душі необхідно дотримуватися і в цьому випадку. Негоже просто бубоніти завчені слова. Адже це свого роду обман. Якщо вирішили молитися, то виділіть кілька хвилин для повноцінного спілкування з Господом. православні молитвиА говорити рекомендується так: «Тобі, Творцю і Богу моєму, славимому в святу Трійцю, поклоняюся, душу свою вручаючи. Молю про благословення і помилування. Боронь мене від усякого зла мирського і диявольського, від тілесного і чаклунського. Дай без гріха в світі цей день прожити на славу Твою, Господи! Амінь! »Ці слова не обов`язково повторювати в точності. Сенс просто залишайте. Ось ще коротенька ранкова молитва: «Слава Тобі, Всемогутнього! Божественної волею і людинолюбними намірами дозволив мені від сну прокинутися і день свій почати. У порога Твого молю смиренно: благослови мене на праці, захисти від зла і недуги. Амінь! »

Як зрозуміти молитву?

У людей, які прийшли до віри в осмисленому віці, виникає безліч питань з приводу текстів. Їм здається, що православні молитви складені якщо не образливо, то принизливо. Необхідно розуміти, що всі вони писалися дуже давно. Тоді життя було інша. Їх робили так, щоб будь-який віруючий розумів велич Господа. Тоді ж не могли пояснити цього «з точки зору науки». Тому вимагали смирення іншим способом. Насправді саме в ньому вся справа. Віруючий повинен прийняти свою «трохи» щодо Господа. І в цьому немає нічого образливого. Православні молитви або іншої релігії спрямовані на благополуччя людини. Вони покликані дарувати йому впевненість у тому, що поруч завжди є «добра сила», здатна захистити його від будь-якого зла. Важливо тільки самому автором такого не бути.


молитви на всі випадки життя

Молитви на всі випадки життя

Цікаво, що багато людей намагаються вивчити якомога більше текстів. У деяких колах таке вважається мало не досягненням. Напевно, для тренування пам`яті це дуже добре. Але чи варто себе змушувати, якщо і інших справ безліч? Адже молитовники придумали і випускають для віруючих. Якщо ви станете напам`ять тексти читати, а з книжки, що зміниться? Але ми трохи відійшли від теми. Давайте обговоримо, якими бувають молитви на всі випадки життя. Насправді є кілька текстів, які підходять для будь-якої ситуації. Це, наприклад, «Отче наш». Самі можете у священнослужителів поцікавитися. Вони так само дадуть. Ці слова в будь-якій ситуації будуть до місця. Вони всім православним відомі, ми їх приводити не будемо. Ще можна Господню молитву читати. Так просто говорити: «О Ісусе, прости і допоможи!» Цього вже буде достатньо, щоб відчути присутність Його в вашому житті.

на сон

Ми з вами познайомилися з тими словами, що говоряться вранці, отже, необхідно і вечірні молитви згадати. Ними віруючі дякують за минулий день, просять підтримки і благословення на наступний. Ось так можна говорити: «Господи, Владико! Дай нам, до сну схиляється, спокій. Щоб душа і тіло від гріха хтивого були захищені. Допоможи загасити пристрасті диявольські на повстання плоті. Даруй, Господи, бадьорість розуму, цнотливість помислів, легкий сон, без сатанинських метань і страхів. Згадуємо Ймення Твоє, Господи! Амінь! »Є невеликий нюанс з цим текстом. Подружжя його читають перед сном, а не перед тим, як в ліжко лягати зберуться. Є ж і інші молитви. На різні випадки життя придатні. Наприклад, для зачаття або ще чого. Це подружжю необхідно самим вибирати, що вони створити бажають.

молитва перед початком роботи

перед трапезою

У монастирях прийнято за будь-який подарунок Господа дякувати. Багато віруючих цієї традиції йдуть. Тобто вони читають молитви перед трапезою і після. Деякі вірять, що благословенна святими словами їжа стає більш корисною. А слова такі: «Господи, Боже наш, Ісусе Христе! Їжу наше і питво благослови. Молитвами Матері Твоєї Святої, Ангелів і Архангелів. Амінь! »До речі, перед трапезою і« Отче наш »читають. Це дійсно приголомшлива молитва, яка говорить про все життя людини. Самі вислухайте її текст і подумайте! Ось ще молитва перед їжею: «Господи! На Тебе надіюсь! Даєш їжу нам, щедроти Своєю. Амінь! »Так, а після закінчення трапези люди Господа дякують за їжу. Це можна своїми совами робити. Хоча б так: «Господи, дякую за їжу! Амінь! »

Молитви для інших цілей

Є безліч текстів, які складали Святі отці. Наприклад, набула широкого поширення молитва перед початком роботи, рекомендована Оптинського старців. Багато хто вірить, що вона дуже сильна. Наведемо один з варіантів тексту. «Господи! Дозволь зі спокоєм душі зустріти будь-яке випробування дня сьогоднішнього. Дай віддатися волі Твоєї зі смиренням повним. Підтримай мене, Господи, навчи на виконання уроків Твоїх. Щоб будь-який звістка, що прийде мені протягом дня, зустрів я спокоєм душі, впевнений, що у всьому Твоя воля проявляється. Господи Милостивий, прояви милосердя до мене, грішного. Дозволь бачити Твоє провід в події і обставини цієї дня. Амінь! »

молитви на різні випадки

На удачу

Звичайно, багато людей хочуть знати, якими словами просять у Господа чуда. Необхідно сказати, що тут підійдуть найбільше православні молитви на удачу. Тільки ними НЕ дива просять, а настанов мудрих і рад. Самі судіть, ось текст: «Господи! Навчи мене вірити Тобі безмежно і смиренно. Щоб відкрилася душа моя знакам Твоїм, що посилаєш милостиво. Господи Боже мій! Допоможи зрозуміти і прийняти дари Твої! Амінь! »Ось так коротко, душею усвідомивши істинність віри, можна створити справжнє маленьке диво разом з Господом. Спробуйте! Ну а якщо серйозно, то православній людині досить назубок знати «Отче наш». З цими вічними словами можна і день починати, і за справу сміливо братися. А тим, хто не вірить в чудеса, пропонується самим спробувати! Успіхів!

Внимание, только СЕГОДНЯ!

ІНШЕ

Молитва на ніч - їжа для духу фото

Молитва на ніч - їжа для духу

Молитва - навіщо вона нам?Молитва - справжній подарунок, даний кожній людині. Це як заповітний номер телефону, за яким…

Молитва перед сном зміцнює фото

Молитва перед сном зміцнює

Молитва перед сном - основа духовного життя"Молитва - це абсолютно особливий стан. Напевно, немає в світі людини, який…

» » » Молитви перед початком будь-якої справи. Молитви на всі випадки життя